Manuel de Solà
n. 1939

Arquitecte i urbanista, dedicat especialment als temes del disseny urbà. Deixeble de Ludovico Quaroni a Roma i de Josep Lluis Sert a Harvard. Catedràtic d'Urbanisme a l'Escola d'Arquitectura de Barcelona. Fundador i director, des de 1968, del Laboratori d'Urbanisme de Barcelona, grup investigador de la morfologia urbana. Ha impartit cursos de disseny urbà a les universitats de Cambridge UK, New York, Santiago de Chile, Lisboa, Harvard, Lovaina, Milà, Nàpols, Caracas, Coimbra, París, Nanjing, Shanghai, Melbourne, Copenhague, etc…
Director dels cursos Master "Proyectar la periferia" (1991-95).
Director de l'Escola d'Arquitectura de Barcelona de 1994 a 1998.
Fellow de la Universitat de Cambridge, UK (1984).
Membre de l'Academie Française de l'Architecture (2003)
Doctor Honoris Causa per la Universitat de Lovaina (2004)

Oficina professional a Barcelona. Influent en l'urbanisme de Barcelona, en els treballs relacionats amb els Jocs Olímpics de 1992, i especialment en les idees per a la transformació del front marítim i la realització, ampliament coneguda, del Moll de la Fusta.

Projectes realitzats sobre diverses ciutats europees (Berlin, Salzburg, Nàpols, Rotterdam, Amberes, Salònica, Gènova, Trieste). Recentment ha dut a terme la transformació de l'àrea portuària de Saint-Nazaire (França), la plaça i l'estació a Lovaina (Bélgica), l'espai públic "Winschoterkade" a Gröningen (Holanda) i el Paseio Atlántico, Porto (Portugal). A Espanya, algunes realitzacions han estat el centre d'oficines, comercial i cívic Illa Diagonal a Barcelona (amb Rafael Moneo), i el barri residencial de "La Sang" al centre històric d'Alcoi, Alacant.

Actualment està executant la construcció dels projectes urbans i d' habitatge públic a Sant Andreu (Barcelona), Torressana (Terrassa) i El Carme (Reus), la renovació del centre d'Arnhem (Holanda) i del passeig marítim de Scheveningen a La Haia, la reforma de l'àrea central "Operaplein" a Amberes (Bélgica) i el nou "pol multimodal" a Pau (França).

Recentment ha dut a terme la transformació de l'àrea portuària de Saint-Nazaire (França), la plaça i l'estació a Lovaina (Bélgica), l'espai públic "Winschoterkade" a Gröningen (Holanda) i el Paseio Atlántico, Porto (Portugal). Actualment està projectant la construcció de nous barris i habitatge públic a Sant Andreu (Barcelona), Torressana (Terrassa) i El Carme (Reus), la renovació del centre d'Arnhem (Holanda) i del passeig marítim de Scheveningen a La Haia i la reforma de l'àrea central "Operaplein" a Amberes (Bélgica).

Autor de múltiples estudis, llibres, articles i exposicions.

Editor de "Materiales de la ciudad" i "Ciencia urbanística". Fundador i redactor de "Arquitecturas Bis", "UR, Urbanismo-Revista". Col•laborador de "Lotus", "Casabella", "Perspecta", "Archis", "Daidalos", "Quaderns d'Arquitectura", etc.

Premis: "March a la investigación", 1970; "Puig i Cadafalch", 1981; "Nacional de Urbanismo", 1983, "Ciutat de Barcelona", 1986; "Bienal de Arquitectura española", 1994; "F.A.D"., 1995; "Iber FAD", 1999; "Narcis Monturiol", 2000; "Grand Prix d'Urbanisme, Europe", 2000, Catalunya d'Urbanisme, 2004.

Dissenyador i productor d' "URBATAS".
PROJECTES
PUBLICACIONS
CONTACTE